עורך דין ירושה בנתניה

ירושה

מחפשים מידע על עורך דין ירושה בנתניה? יש לנו המון תשובות עבורכם. דיני הירושה באם להסדיר את  מצב הזכויות והחובות ברכוש אותו מותיר אדם לאחר מותו.

אז מה חשוב לדעת על עורך דין עיזבונות וירושות בנתניה ובשרון, ומתי נצטרך לפנות לעזרתו?

  • דיני הירושה בארץ מוסדרים בחוק הירושה תשכ"ה 1965.
  • לאדם יש זכות מהותית לקבוע ולהורות על דרך חלוקת רכושו ( ככל שאין רובץ חוב על אותו רכוש ) ככל העולה על רוחו.
  • היה והאדם – "המוריש" ירצה אכן לממש את זכותו – ולהורות על אופן חלוקת רכוש – כולו או כל חלק ממנו- עליו לערוך "צוואה".
  • בצוואה מורה המוריש – המכונה  בשפה המשפטית "המצווה" -כיצד יחולק רכושו ולמי. זהו "רצון המצווה" המקבל חלק ברכוש המוריש בצוואה קרוי "זוכה".
  • החלק "המחולק " מהרכוש נקרא "מנה".
  • צוואה יכול שתהייה במספר צורות: צוואה בכתב יד, צוואה בפני עדים , צוואה בפני "רשות" ,  צוואת שכיב מרע.
  • "צוואה בכתב יד" -הינה צוואה שאמורה להיות כתובה כולה בידי המוריש – ובה המצווה כותב ומורה כיצד ומה יעשה ברכושו לאחר 120. רצוי מאוד כי צוואה זו תהייה ברורה ומעשית בלשונה- ע"מ למנוע סכסוך בין היורשים במקרה של חוסר בהירות בהבנת "רצון המצווה" , או על מנת שניתן יהיה אכן ליישמה בפועל- כלומר עליה להיות גם מעשית מבחינת היכולת לבצעה.
  • "צוואה בעדים"- יכול שתיערך שלא בכתב ידו של המצווה.(מכאן היא יכולה להיות מודפסת ו/או ערוכה על ידי אחר- כגון עורך דין או נוטריון שעורך אותה )  אולם היא חייבת להיות חתומה בידי המצווה– כאשר חתימה זו חייבת להתבצע בו זמנית בפני שני עדים לפחות . והמדובר בעדים נייטראליים- כלומר- אסור שעד יהיה מי שהוא "זוכה" על פי הצוואה. על המצווה להצהיר בפני העדים כי זו היא צוואתו והעדים צריכים לאשר כי כך אכן המצווה הצהיר בפניהם
  • "צוואה בפני רשות" –זו היא צוואה אותה אומר המצווה בפני רשות כגון שופט /או רשם בימ"ש וגם בפני נוטריון וגופים נוספים הקבועים בחוק. דברי המצווה נאמרים לרשות- וזו עורכת אותם ולאחר שהיא מבררת כי זה ו אכן "רצון המצווה" היא מחתימה את המצווה על הצוואה ומצרפת לצוואה נספח המאשר את דבר חתימת המצווה על פני הצוואה.
  • "צוואת שכיב מרע"– זו דוגמת הצוואה החריגה – שכן היא נעשית לרוב בע"פ !מדובר במצב חריג ביותר בו המצווה- מבין שמותו קרב בדחיפות של שעות ואולי דקות ואין ביכולתו לערוך צוואה מוסדרת וכתובה כאמור באחת האפשרויות האמורות לעיל. אז הוא ינסה למסור את "רצונו האחרון" למי שנמצא לידו- אחות בבי"ח , חבר וכו'.הצד השומע- המקבל את דברי המצווה-צריך לוודא כי אכן מדובר ברצון ברור של המצווה להורות על רכושו ולצוותו. הצוואה צריכה להיות מושמעת לעד ועל זה לערוך סמוך ככל האפשר לשמיעתה- פרוטוקול אודות הצוואה. צוואה זו בטלה בתוך 30 יום אם הדחיפות הוסרה והמצווה נותר בחיים.

החשיבות בהתייעצות עם עורך דין עיזבונות וירושות בנתניה ובשרון

עו"ד טאוסי יצחק הוא עורך דין ירושה בנתניה ואזור השרון, בעל ניסיון בתחום דיני ירושה -רוצים להתייעץ עם משרדנו בתיקי ירושה – צרו קשר.

עורך דין ירושה בנתניה